Naturetherm DAMP HQ Binnenisolatie-systeem

Natuurlijk binnengevelisolatie-systeem voor oude woningen, kantoren en projecten met een hoog kosten-spaar-effect en voor een hoge bouwsnelheid.

logo_binnenisolatie

Naturetherm DAMP HQ

Het Naturetherm DAMP HQ binnengevelisolatie systeem met minerale snelpleister combineert de positieve eigenschappen van natuurlijke houtvezelisolatie en minerale snelpleister. Nadat de gevels aan de binnenzijde voorzien zijn van een uitvlak-/absorber-leemlaag, worden de Naturetherm houtvezelisolatieplaten aangebracht. De Naturetherm houtvezelisolatieplaat is speciaal voor het naïsoleren van de binnenzijde van buitengevels ontwikkeld. De hygroscopische en capillaire eigenschappen van Naturetherm houtvezelisolatie zorgen voor de opslag en een snelle verdeling van overtollig vocht in de isolatie. De condensopvang ligt in de houtvezelisolatie-plaat, waardoor de constructieve gevel niet door condensvocht wordt verzadigd. De meeste andere isolatiematerialen kunnen geen vocht reguleren en zijn daarom niet geschikt voor binnenisolatie van buitengevels*. Daarbij zorgt Naturetherm binnengevelisolatie voor een voelbaar aangenamer binnenklimaat.

ungerbinnenisol

Economisch en snel

Daar waar de uitmuntende woongezonde eigenschappen van leemstuc en bio kalkpleister niet worden gevraagd en waar het om hoge bouwsnelheid gaat bijvoorbeeld in seriematige renovatieprojecten biedt het Naturetherm DAMP HQ systeem goede oplossingen. De minerale snelpleister die in een relatief dunne laag wordt opgebracht (ca. 6mm) zorgt samen met de houtvezelisolatie voor regulatie van de luchtvochtigheid.

Naturetherm DAMP HQ kan in één laag behangklaar worden afgewerkt, of licht opgeschuurd worden. Waarna de wand kan worden behangen of kan worden voorzien van tegels.

Indien men ervoor kiest om de snelpleister te sausen dan kan er een dunne laag gladpleister aangebracht worden. Vervolgens wordt het gesausd met Technostuc Kieselit Bio Mineraal silicaatverf of Technostuc kalkverf op basis van putkalk.

Isolatie-waardes (Rc) Naturetherm DAMP HQ QUICK systeem (bij benadering):

  • 40 mm isolatiedikte: Rc= 1,00 m2K/W
  • 60 mm isolatiedikte: Rc= 1,50 m2K/W
  • 80 mm isolatiedikte: Rc= 2,00 m2K/W
  • 100 mm isolatiedikte: Rc= 2,50 m2K/W

Lambda van Naturetherm houtvezelisolatie: 0,040 W/mK

Naturetherm DAMP HQ is een compleet systeem met materialen die zich hebben bewezen in de praktijk en ontstaan uit de bundeling van krachten van gerenommeerde leveranciers. Ook hier kiest u voor de zekerheid van een systeem!

Naturetherm DAMP HQ en Naturetherm DAMP HQ RENO binnenisolatie-systemen

Het Naturetherm DAMP HQ RENO systeem biedt de mogelijkheid om snel en eenvoudig gevels aan de binnenzijde na te isoleren. Wanneer de gevels aan de binnenzijde voorzien zijn van een bestaande minerale pleisterlaag (kalk of cement), dan kan dit systeem daar direct op worden aangebracht zonder hak- en breekwerk.
Wat hierbij echter wel van belang is, is dat er geen dichte muurverflagen, sierpleister of vinylbehang op de wand zitten. Deze dienen zoveel mogelijk verwijderd te worden. Ook mag de bestaande pleisterlaag niet van gips zijn, want deze kan gaan ‘rotten’ wanneer zij opgesloten wordt achter de isolatieplaten en moet daarom verwijderd worden. Bij afgebikte gevels en kaal metselwerk is de verwerking net als bij de andere Naturetherm systemen met een absorberleem-laag.

Naturetherm DAMP met Quick-Multigrund dampremmende pleisterlaag

Technostuc Quick-Multigrund binnenpleister is speciaal voor ruimtes met een hogere interne vochtbelasting (hoge luchtvochtigheid), zoals o.a. badkamers, sauna’s, (bij)keukens, kelders (MITS WATERDICHT), etc. Deze ruimtes kunnen veelal niet met natuurlijke leem of kalkpleisters worden afgewerkt.
Technostuc Quick-Mulitigrund zorgt ervoor dat er van binnenuit nauwelijks vocht in de isolatie kan dringen, zodat ook in ruimtes met een hogere (lucht)vochtbelasting binnenisolatie mogelijk is. Over de Quick-Multigrund kunnen eventueel tegels worden aangebracht, maar ook muurverf, behang of sierpleister.

De houtvezelisolatie-platen zorgen samen met de Quick-Multigrund pleisterlaag voor een intelligente dampremmende werking in de wand. Samen met de Quick-Multigrund wordt ervoor gezorgd dat het condensvocht wordt begrensd tot de buitenste lagen van de isolatie. De Multigrund is geschikt voor alle isolatiediktes, waarmee zeer dikke wandopbouwen ook optimaal geïsoleerd kunnen worden, én kan gecombineerd worden met de Naturetherm Pavadentro binnenisolatieplaten of de Diffutherm sandwich-stucplaten.

*) Vocht heeft (vrijwel) geen invloed op de Naturetherm houtvezelisolatieplaat qua zwellen of onthechten mits de isolatieplaat niet continue in het water staat of in de grond wordt aangebracht.

*) Let op:
bij behangwerk: alleen papierbehang en geen vinylbehang aanbrengen
bij muurverf: alleen damp-open muurverf aanbrengen en geen acrylaat- of latexverf. Wij kunnen u een damp-open KalkColor zuiver natuurlijke kalkverf óf KlimaColor muurverf – silicaatverf voor binnen leveren in vele kleuren afgestemd op het Naturetherm-systeem.

damebank