Zeker isoleren met Naturetherm houtvezelisolatie

Behaaglijkheid begint bij de natuurlijke houtvezelisolatie van Naturetherm.

logo_binnenisolatie
NATURETHERM houtvezelisolatie
Natuurlijke isolatie biedt méér dan alleen bescherming tegen de kou in de winter!

De natuurlijke Naturetherm houtvezelisolatie-platen beschermen óók tegen de hitte in de zomer (zomerhitte bescherming), hebben een uitstekende geluidsisolatie, zijn dampdiffusie-open en reguleren de vochtigheidsbalans van de constructie.

De Naturetherm houtvezelisolatieplaten zijn zuivere natuurproducten vervaardigd van spint en schors van inheemse naaldbomen, zónder toevoeging van schadelijke stoffen of externe bindmiddelen.

De natuurlijke eigenschappen van de Naturetherm houtvezelisolatieplaten zorgen iedere dag voor een aangenaam leefcomfort. Het hele jaar door!

Waarom Naturetherm houtvezelisolatie?

De kracht van de natuurlijke houtvezelisolatie zit in de ongeëvenaarde combinatie van positieve eigenschappen, die vrijwel geen andere isolatieproducten, bijv. op basis van kunststof isolatie (EPS, XPS, PIR en PUR) en minerale wol (glaswol of steenwol), kunnen bieden.
Naturetherm houtvezelisolatie combineert een groot aantal ongeëvenaarde intelligente eigenschappen en heeft ongeveer dezelfde ‘isolatiewaarde’ (thermisch) als glas/steenwol:

 • hoge thermische isolatie (winterisolatie)
 • zommerhitte bescherming (zomerisolatie)
 • verbetert het binnenklimaat (reguleert de vochtheidsgraad van het interieur)
 • enorme geluidsisolatie (mede door de massa en houtvezelstructuur)
 • houdt warmte vast, waardoor extra reducering stookkosten (warmteaccumulatie en –opslagcapaciteit)
 • compensatie van (lichte) werking in de ondergrond
 • vormstabiliteit
 • positieve beïnvloeding van het dauwpunt en condensvocht in de wand
 • een grote capillaire vochtgeleiding
 • regulatie van de vochtigheidgraad van hout in de wand (belangrijk bij vakwerken)
 • verhindert schimmelgroei
 • zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat

Deze unieke combinatie van eigenschappen maken Naturetherm houtvezelisolatieplaten uitermate geschikt voor de na-isolatie aan de binnenzijde van ongeïsoleerde buitengevels.

plaatjes_comfort

De basis van Naturetherm binnengevel-isolatie

Technostuc Naturetherm
De Naturetherm binnenisolatie-plaat is speciaal ontwikkeld voor deze toepassing. Het is een houtvezelisolatieplaat die in staat is de vochtigheid van de ruimte én van de wand te reguleren. Hierdoor wordt voorkomen dat damp niet in de constructieve gevel kan condenseren. Bij condensatie ontstaat water dat in de winter kan bevriezen waardoor oude gevels schade kunnen oplopen door vorst en onherstelbaar beschadigd kunnen worden. Naturetherm houtvezelisolatie kan vocht bufferen en zorgt voor een gecontroleerd damp- en vochttransport. Een ideale oplossing voor ongeïsoleerde metselwerkgevels in combinatie met Technostuc Naturetherm leemstucwerk of kalkpleister.

wand_pavadentro

Naturetherm ruimte-besparende isolatiesystemen

De Naturetherm houtvezelisolatie-platen worden direct tegen de binnenzijde van buitengevels gemonteerd zonder spouw! Dit heeft als voordeel dat er geen holle ruimtes tusen de isolate en de muur zitten. Daar kunnen dus geen schimmels ontstaan, kan zich geen vocht ophopen, kan zich geen ongedierte gaan nestelen én er hoeven geen ventillatiegaten in de gevel te worden geboord. Naturetherm houtvezelisolatie is dauwpunt- en condensregulerend waardoor vocht snel wordt afgevoerd.
Zo wordt er veel binnenruimte bespaard en ontstaat er een gezond en behaagelijk binnenklimaat.