Klimacolor slilicaatverf binnen

Wanden met silicaatverf afgewerkt zijn uitermate slijtvast, eenvoudig schoon te maken en egaal van kleur. Een muurverf die wérkelijk tegen een stootje kan, en daarbij natuurlijk. Dát is de kracht van silicaatverf.

logo_muurverf
Technostuc Kieselit KlimaColor silicaatverf voor binnen is een bio-minerale muurverf die een aangenaam woonklimaat verzorgt, zonder belastende conserveringsmiddelen en tevens volledig emissievrij. Het uit de natuur gewonnen bindmiddel kali-waterglas gaat een zeer sterke en onlosmakelijke verbinding aan met de ondergrond door verkiezeling. Waardoor wanden kunnen blijven ‘ademen’, hetgeen een gezond binnenklimaat oplevert. KlimaColor silicaatverf is een hoogdekkende en matte muurverf voor minerale ondergronden, zoals stucwerk en metselwerk. Het is een wand- en plafondverf met ‘ademende’ en vochtregulerende eigenschappen. Door de relatief hoge alkaliteit van silicaatverf heeft het een anti-septische werking, waardoor er geen schimmelvorming zal optreden.

Dit maakt silicaatverf uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en matig verwarmde ruimtes, zoals kelders, gangen, etc. Silicaatverf is ontwikkeld aan het einde van de 19e eeuw op basis van het bindmiddel silicaat, ook bekend als (kali)waterglas. Dit (kalium)silicaat ontstaat door de verhitting van kiezels en zand, vandaar de merknaam Kieselit. Het vormt geen afsluitende laag maar versteent met minerale, kalkhoudende en steenachtige ondergronden. Dit proces wordt ook wel verkiezelen genoemd. Muurverven op basis van silicaat staan bekend om hun kenmerkende robuustheid. Dit maakt bijvoorbeeld dat onze silicaatverf voor buitengevels Kieselit Fusion zeer weersbestendig en kleur-echt is, met een zeer lange levensduur.

klimacolor

KlimaColor silicaatverf voor binnen is reukloos, emissie- en oplosmiddel vrij. Doordat het een relatief hoge ph-gehalte (basisch) heeft en micro-poreus is ontstaat er een natuurlijke bescherming tegen schimmelvorming. Zo ontstaan dampregulerende oppervlaktes, die bijdragen aan een gezonder en aangenamer binnenklimaat. KlimaColor muurverf is zeer egaal van kleur, droogt mat op, is stoot- en krasvast én is afwasbaar. Dit maakt dat het, naast dat het in woningen voor een beter binnenklimaat zorgt, uitermate geschikt voor de toepassing in openbare gebouwen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven, scholen, etc. KlimaColor silicaatverf laat zich uitermate prettig verwerken met de roller, kwast of verfspuit. En het is leverbaar in meer dan 350 kleuren.

Ga naar downloads voor nadere informatie

klimacolor-kamer