Kalkcolor kalkverf

Een met gekleurde kalkverf geschilderde wand kenmerkt zich door een bijna fluweelachtige uitstraling. Dit kan met geen enkele andere verf worden bereikt, dát is de echte charme van kalkverf.

logo_muurverf
Technostuc Haga KalkColor kalkverf is geschikt voor vrijwel alle muren, voor binnen én buiten. De verwerking met een kwast, de zuiging van de ondergrond en de droging van kalkverf geven een unieke wolkige en levendige uitstraling. Het is uitermate geschikt voor badkamers, omdat kalkverf bacterie- en schimmelwerend is, maar ook in andere ruimten in huis komt kalkverf decoratief goed tot haar recht.

KalkColor is kalkverf op basis van natuurlijke putkalk, ook wel vette kalk of kalkdeeg genoemd. De meeste kalkverven zijn op basis van kalkpoeder, maar putkalk is een zeer oude techniek waarbij de uit de Zwitserse Alpen gewonnen zeer zuivere kalksteen wordt gebrand en gedurende een lange tijd, circa 6 maanden tot één jaar, onder water staat. Het water wordt door de kalk tot in de fijnste deeltje opgenomen. Hierdoor worden de calciumhydroxidekristallen steeds fijner en fijner, waarmee een zeer hoogwaardig natuurlijk bindmiddel ontstaat, waaraan geen externe bindmiddelen meer hoeven te worden toegevoegd.

Dit is een techniek die al door de Romeinen werd toegepast voor hun beroemde frescoschilderingen. Want alleen zo ontstaat een zeer prettig verwerkbare, goed dekkende en vooral smeuïge muurverf. KalkColor droogt op de wand of het plafond en versteent als het ware opnieuw doordat er lucht bij komt. Er ontstaat geen afsluitende laag zoals met latex of dispersieverven maar een ‘ademende’ afwerking.

kalkcolor
KalkColor kalkverf is volledig emissie-vrij, heeft een hoog condensvocht regulerend vermogen en is zelfs in staat om nare geurtjes uit andere materialen (VOS) op te nemen. Het bezit door de hoge zuurtegraad  schimmelwerende, bacteriedodende en ontsmettende eigenschappen, hetgeen al eeuwen bekend is en waarom onze grootouders vroeger de kelders ‘witkalkten’.

KalkColor is weersbestendig en derhalve ook geschikt voor de toepassing op buitengevels. KalkColor kan worden aangebracht op vrijwel alle nieuwe en bestaande stabiele minerale ondergronden, maar niet op kunststoffen of dispersieverven.

Witte KalkColor kalkverf kan met een roller, kwast, spuit worden verwerkt, echter gekleurde KalkColor dient altijd te worden aangebracht met een (blok)kwast. Hierdoor zal het kenmerkende en vaak ook geliefde vlekkerige wolkige effect met enige kleurnuance ontstaan. KalkColor kalkverf is verkrijgbaar in bijna 200 kleuren.

Ga naar downloads voor nadere informatie

kalkcolor-huis