Naturecolor Fusion silicaatverf buiten

Silicaatverf staat al vele jaren bekend als het beste verfproduct voor buitengevels. Het heeft een ongekende slijtvastheid en levenduur. Natuurverf die gevels laat ademen.

logo_muurverf
Technostuc Kieselit NatureColor Fusion silicaatverf met nanotechnologie voor buitengevels is modernste verftechnologie gecombineerd met een klassieke gevelverf traditie. Het is een grote misvatting dat gevels moeten worden afgewerkt met een volledig afdichtende verflaag. Een regenwerende, maar dampdoorlatende afwerking is een behoud voor gevels en gebouwen, voor zowel nieuwe objecten als voor monumenten.NatureColor Fusion silicaatverf met nanotechnologie voor buitengevels is een hoogdekkende en matte muurverf voor minerale ondergronden, zoals stucwerk- en metselwerkgevels.

Silicaatverf is ontwikkeld aan het einde van de 19e eeuw op basis van het bindmiddel silicaat, ook bekend als (kali)waterglas. Dit (kalium)silicaat ontstaat door de verhitting van kiezels en zand, vandaar de merknaam Kieselit. Het vormt geen afsluitende laag maar versteent met minerale, kalkhoudende en steenachtige ondergronden. Dit proces wordt ook wel verkiezelen genoemd. Nano-technologie is een technologie van de 21e eeuw. Een nanometer is meer dan 10.000 keer kleiner dan een millimeter. Op het gebied van muurverven betekent dit, dat stoffen met nanostructuur veel gemakkelijker onontbindbare verbindingen met de ondergrond kunnen aangaan. Dit levert een extreem hoge belastbaarheid en de hoogste slijtvastheid voor buitengevels.

huis-muurverf
NatureColor Fusion biedt daardoor vele voordelen, zo wordt vuil aan de gevel door de licht inwerking ontbonden via fotokatalyse. Heeft het de hoogste kleurechtheid en UV-bestendigheid. Dankzij de geringe wateropname is de afwerking zeer weersbestendig. De diffusie-weerstand van NatureColor Fusion is nauwelijks meetbaar, waardoor ingedrongen of in de ondergrond aanwezig vocht zonder problemen kan uittreden, en zonder dat de verf zal gaan afbladeren. Ook bezit het een natuurlijke bescherming tegen aantasting door algen en schimmels. Zo zijn langdurig stralende en schone gevels het resultaat. Ook een hoge CO2-doorlatendheid onderscheidt NatureColor Fusion. Deze doorlaatbaarheid is voor het uitharden van (nieuwe) stuclagen met een hoog kalkgehalte beslist noodzakelijk. NatureColor Fusion silicaatverf laat zich uitermate prettig verwerken met de roller, kwast of verfspuit. En het is leverbaar in meer dan 350 kleuren.

Ga naar downloads voor nadere informatie

muurverfroller