Referenties en artikelen

referentiecollageReferenties in PDF

We hebben inmiddels over de jaren een zeer groot aantal schitterende referentie-projecten uitgevoerd met de Technostuc materialen.
Voor een beter overzicht hebben we in een PDF een aantal projecten nader uitgewerkt. Het betreft afwisselende projecten met:

Gezondste huis van Duitsland

gezondstehuisbinnenUit onderzoek van Ökotest (uitgave nr. 9, juli 2007), hét onafhankelijke consumenten raadgeverinstituut van Duistland, blijkt dat het gezondste huis van Duitsland een huis is dat rondom is voorzien van natuurlijke producten: Pavatex houtvezelisolatie op wanden, vloeren en gevels, Unger-Diffutherm buitenstucsysteem en Conluto leemstucwerk en -platen. Dit zijn allemaal producten die door Technostuc worden geleverd.

Dit Passiefhuis op Sentinel-basis (gezondheid) gebouwd heeft de laagste emissie-norm voor uitstoot van schadelijk stoffen ooit gemeten! Het aandeel VOC (vluchtige organische verbindingen), chemische stoffen die door lijmen, bouwmaterialen, olieën en lakken worden afgegeven, lag op 300 microgram per kubieke meter. Een ‘normaal’ huis heeft na oplevering waarden van 2000 tot 3000 gr/m3, extreme metingen kwamen zelfs op 30.000 gr/m3. Dit huis ligt ruim onder de 1000 gr/m3, hetgeen als ‘gezond binnenklimaat’ wordt aangemerkt.

De Buitenkans in Almere

udalmererij2Lees het artikel: ‘Het houdt op hout’; uit MEBEST, vakblad voor de stukadoors en afbouwsector (juni 2008);
In het project de Buitenkans in Almere werden 56 woningen voorzien van het Technostuc Unger-Diffutherm buitengevel isolatie systeem. De woningen van deze ecologische wijk zijn gebouwd in houtskeletbouw (HSB).
Alle woningen zijn op de beganegrond voorzien van 60mm Pavatex Diffutherm isolatieplaten, rechtstreeks op de houten staanders gemonteerd, voorzien van een Technostuc Unger mortel/weefsellaag en afgewerkt met een voorstrijk en sierpleister op siliconen basis. Dit laatste omdat deze pleister optimaal dampopen is, enorm waterafstotend is en verkrijgbaar in bijna alle kleuren (tot zwart toe).

Conferentieoord met binnenisolatie en leem

conferentieoord2In enkele oude boerderijen is het conferentieoord Morgenstern te Barchem gevestigd. Dit conferentieoord is vergebouwd op natuurlijke en ecologische gedachten.

Alle bestaande oude gevels werden aan de binnenzijde voorzien van Pavatex houtvezelisolatieplaten en vervolgens afgewerkt met leemstuc raaplagen en leemstuk afwerklagen.
Ook alle hotelkamers van het complex werden geheel met natuurlijke materalen afgewerkt, hout, houtvezelisolatie en leemstuc, waarmee een zeer gezond en aangenaam binnenklimaat is ontstaan. Het is er voor de gasten ‘goed toeven’

Woonboerderij verbouwing

snoekvoorEen oude boerderij in Alteveer, nabij Veendam, is geheel verbouwd tot comfortabel woonhuis. In een verbouwing van meer dan twee jaren zijn alleen de oude gevels blijven staan. Het dak is volledig met Pavatex Isolair onderdakplaten geïsoleerd, er is een betonvloer met vloerverwarming aangebracht én de gevels zijn geheel voorzien van het Technostuc Unger-Diffutherm systeem.
Alle gevels werden bekleed met 100mm Pavatex Diffutherm houtvezelisolatie-platen. Vervolgens is er gekozen voor een witte eindafwerking van Technostuc Unger siliconen spachtelpleister op de mortel/weefsellaag. De eigenaren hebben zelf de handen uit de mouwen gestoken en hebben zich met aanwijzingen van Technostuc ontwikkeld tot handige gevelisolatie-verwerkers. Het eindresultaat is werkelijk een plaatje.