Technostuc binnenisolatie van buitengevels

Energie besparen, waarde verhogen en het wooncomfort verbeteren.
Bij bewust leven hoort ook gezond wonen!

Naturetherm binnenisolatiesystemen van Technostuc zijn speciaal ontwikkeld voor de na-isolatie aan de binnenzijde van buitengevels van oude woningen en monumentale gebouwen. Men spreekt dan vaak over isolerende voorzetwanden of binnenisolatie.

Kies voor de zekerheid van een systeem, kies voor Naturetherm!
Naturetherm systemen zijn op basis van natuurlijke isolatie- en stucmaterialen, zijn ruimte besparend en dragen bij aan een gezonder woonklimaat.

binnenisolatie & Na-isolatie van oudere panden

Bij een verbouwing of renovatie van een ouder pand wordt steeds meer aandacht besteed aan het na-isoleren van de gebouwschil: daken, vloeren en gevels. Je wilt immers, met de steeds stijgende energiekosten, niet te veel geld uitgeven aan stookkosten voor het verwarmen van een gebouw.

Met name de gevels leveren bij oude gebouwen de nodige hoofdbrekens op. Daarbij zijn in het verleden dan ook al veel fouten gemaakt. Een steenachtige of gemetselde gevel biedt geen hoge warmteweerstand, want bakstenen of andere steenachtige producten, waaronder ook beton, hebben weinig tot geen isolerend vermogen. Circa 40% van de energie gaat via ongeïsoleerde gevels verloren!

logo_binnenisolatie

Bij voorkeur buiten isoleren

Bouwfysisch geniet het de voorkeur om gemetselde buitengevels aan de buitenzijde van gebouwen te isoleren, dus aan de koudste zijde in de winter. Op deze wijze kan de bestaande stenen gevel van binnenuit opwarmen en de isolatie aan de buitenzijde zorgt ervoor dat de warmte weer naar binnen wordt afgegeven. Dit geeft vrijwel geen problemen mits de gevel niet dampdicht wordt afgewerkt. Maar buitenisolatie mág in veel gevallen helamaal niet, is moeilijk én omslachtig, denk aan de benodigde steigers, en daardoor relatief duur.

buitenisoleren & binnenisolatie

Alleen binnenisolatie mogelijk

Echter in een groot aantal gevallen is het aan de buitenzijde isoleren van gevels niet mogelijk of niet gewenst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan redenen als ruimtegebrek, met het isoleren worden de gevels minimaal zo’n 10 cm opgedikt, of aan monumentale panden waarvan men het uiterlijk niet mag veranderen, of aan appartementen-gebouwen waar men gezamenlijk moet bijdragen aan het isoleren van een pand. Dan blijft er niets anders over dan de gevels aan de binnenzijde te isoleren. Hiervoor is Naturetherm.

Koel in de zomer

Tegenwoordig wordt ook het koelen van een gebouw steeds belangrijker; airconditioning verbruikt trouwens ca. 3 à 4 maal meer energie dan nodig is voor het verwarmen in de winter. Dus is het ook heel erg prettig dat binnenisolatie het gebouw in de zomer koel houdt, zonder de noodzaak van airco’s. Dat doet Naturetherm.

monumenten

Natuurlijke producten overtuigen

Problemen die kunnen ontstaan bij het naïsoleren van de binnenzijde van buitengevels hebben geleid tot veel bouwbiologisch onderzoek. Het blijkt dat met name natuurlijke producten als leem, kalk en houtvezelisolatie het beste gewapend zijn tegen vocht en schimmels. Deze producten hebben als eigenschap dat ze een vochtregulerende werking hebben, ze bufferen overtollig vocht in zich en geven het later weer af aan hun omgeving, waardoor deze producten veel beter presteren bij binnenisolatie. Dit is Naturetherm.

Met Naturetherm binnenisolatiesystemen heeft u de keuze uit een aantal complete systemen op natuurlijke basis voor de binnenisolatie van buitengevels bestaande uit materialen die zich al jaren hebben bewezen in de praktijk. Naturetherm is onstaan uit de bundeling van krachten van gerenommeerde leveranciers.
Kies bewust voor zekerheid en gezondheid. Kies voor Naturetherm.

gezondwonen