Leem raaplaag

Leem stucwerk

Veel argumenten spreken voor verwerking van leemstuc-pleisters in nieuwbouw. Het is een natuurlijk bouwmateriaal dat niet alleen de luchtvochtigheid reguleert en schadelijke stoffen uit de lucht filtert maar tevens voor aangename warmte zorg draagt.

Leemstuc kan worden toegepast als decoratieve finish-laag of als leemverf. Maar steeds vaker vervangt leemstuc als raaplaag ook de gebruikelijke gips, kalk of kalkcementpleisters, vanwege de prettige verwerking en de aangename eigenschappen.

Conluto stucleem is een gemakkelijk verwerkbaar product dat tevens de mogelijkheid biedt veel eigen arbeid te doen. Het kan op velerlei ondergronden probleemloos worden opgebracht.

Zelfs in badkamers en keukens wordt leemstuc toegepast op oppervlakten waar geen directe waterbelasting is, met het grote voordeel dat er geen schimmel ontstaat doordat leemstuc de overtollige damp uit de lucht opneemt.

logo_leem

Leem raaplaag (basisleem)

Eén- of meerlagige hand- of machinepleister voor binnen. Als raaplaag op metselwerk, rietmatten, houtvezelisolatieplaten, leemdroogbouwplaten, etc.
De ondergrond dient stabiel, schoon, vrij van stof, vrij van filmvormende scheidingslagen en voldoende ruw te zijn, omdat leem-stuc alleen mechanisch hecht. Lemen ondergronden moeten bevochtigdt worden, bij andere ondergronden is het bevochtigen allen ter verlenging van de bewerkingstijd noodzakelijk.
Leem-stuc wordt met de spaan opgebracht of met de stucmachine opgespoten. Machinaal verwerkbaar onder de toevoeging van water met alle gebruikelijke vrijeval- en dwangmenger-stucmachnines of gesloten stucmachinesystemen (zoals bijv. G4 en G5). Kleine hoeveelheden kunnen met een boormachinemenger of met de hand aangemengd worden.

oudekastleem

Samengesteld uit:

Gebroken bouwleem, gemengd zand korrel 0-4mm en stro tot 30mm lengte. Soortelijke gewicht: ca. 1500 kg/m3. Bij een éénlagige opbouw kan de laagdikte maximaal 30 mm bedragen. Een meerlagige opbouw en het toepassen van wapeningsweefsel is mogelijk. Droogbouwplaten en rietmattten dienen droog te zijn. Oude verflagen, behang en kunsthars sierpleisters dienen verwijderd te zijn.

UP_A