Leemcolor Leemverf

Binnenwanden afgewerkt met leemverf hebben een aangenaam ‘zachte’
en rustgevende uitstraling. Deze unieke eigenschappen moet je ondervinden om het te begrijpen. Dát is het gevoel van leemverf.

logo_muurverf
Technostuc Conlino LeemColor leemverf is een zuiver natuurlijke muurverf, waarvan de kleimineralen een luchtzuiverend effect hebben. LeemColor laat zich zeer eenvoudig verwerken en zorgt voor regulerende, milieuvriendelijke, schimmelvrije én vooral gezonde afwerkingen. LeemColor eigent zich fantastisch voor creatieve decoratieve uitingen, zoals wistechnieken, sjabloneren en tamponeren. Geef uw fantasie de vrije loop.

Leemverf binnen toepassen

LeemColor is een zeer huidvriendelijke muurverf voor binnen toepassingen. Het is behoorlijk stootbestendig en krasvast, maar echter niet bestand tegen spatwater bij douches of wastafels, want leem en leemverf zijn één van de weinige bouwproducten die weer met water oplosbaar te maken zijn. Wel kan LeemColor uitstekend in de rest van de badkamer worden toegepast, omdat het heel snel overtollig waterdamp uit de lucht opneemt waardoor minder condens- en schimmelvorming optreedt. Leem is een ecologisch en biologisch uniek product. Ecologisch gezien is de winning ervan uiterst milieuvriendelijk en is er zeer weinig energie nodig voor de productie. Daarbij kan het weer aan de natuur terug gegeven worden na gebruik. Biologisch heeft het enorme positieve eigenschappen voor de mens. Het is nietstatisch, niet-chemisch, zuivert giftige stoffen uit de lucht (VOS), zorgt voor een egaal binnenklimaat omdat het de luchtvochtigheid reguleert en is geluiddempend.

Diverse mogelijkheden met leemverf

Leemverf wordt al eeuwen gebruikt voor decoratieve wandschilderingen, omdat het ‘gewoon’ uit de natuur gewonnen wordt. Tegenwoordig is LeemColor van een hoge technologische kwaliteit die het mogelijk maakt om leemverf aan te brengen met een roller, kwast én zelfs met een verfspuit. LeemColor leemverf is volledig emissie-vrij en absoluut zonder toevoegingen van chemicaliën. LeemColor leemverf wordt als droge poeder geleverd en is jarenlang houdbaar. Het wordt aangemaakt met kraanwater en kan worden toegepast op vele zuigende ondergronden zoals stucwerk, metselwerk, gipsplaten, papierbehang of glasvezelbehang. LeemColor is verkrijgbaar als egale matte muurverf en als structuurverf, zg. kwaststuc. LeemColor is er in 9 standaard aardtinten van helderwit tot antraciet en kent ontelbare onderlinge mengmogelijkheden. Daarnaast zijn er zo’n 15 modieuze kleuren mogelijk die met natuurpigmenten worden ingekleurd.

Ga naar downloads voor nadere informatie

leemcolor