isoleren en afwerken in één

Ruimte en energie besparen, én een aangenamer binnenklimaat.
Voordeliger en dunner na-isoleren met 2 cm Comfortwall.

Energie besparen wordt steeds belangrijker. In de afgelopen 7 à 8 jaren zijn de energiekosten vrijwel verdubbeld. En omdat de voorraden aan olie en aardgas op raken, zullen de kosten blijven stijgen.

Om het energieverbruik te verminderen en om op energiekosten te besparen is het van groot belang om na te isoleren.

logo_binnenisolatie

Na-isoleren nog even uitstellen?

Bij na-isolatie van gevels kunnen grote energiebesparingen worden behaald. Maar gevels die in het verleden tussen de muren (spouwisolatie) of aan de binnenzijde zijn nageïsoleerd vertonen nogal eens problemen met vocht en schimmel. Dit vormt een gezondheidrisico voor de mens. Helaas komt dit veelal door het gebruik van ongeschikte materialen of ondeskundige verwerking. Andere barrières voor de uitstel van het uitvoeren van na-isolatie zijn vaak het verlies aan kostbare woonruimte, door dikke voorzetwanden, de ingrijpende verbouwing en de hoge kosten.

Een 2 cm dikke en stabiele natuurlijke isolatieplaat die voor zo’n 35% aan energiebesparing zorgt.

Daar waar men de gevels niet van buiten mag isoleren, en waar men binnen niet te veel ruimte verlies wil, is Comfortwall dé uitkomst, want Comfortwall systemen:

  • bestaan uit natuurlijke materialen die bijdragen aan een aangenaam en gezond binnenklimaat.
  • reguleren de luchtvochtigheid, zijn schimmelwerend, dampdiffusie-open en capillair actief; hetgeen zeer belangrijk is bij dunne na-isolatie aan de binnenzijde van gevels.
  • zijn dun, waardoor het ruimteverlies wordt beperkt, en geven nauwelijks overlast tijdens het aanbrengen.
  • leveren een aanzienlijke energiebesparing van circa 35% en reduceren geluidsoverlast met circa 50%.zijn duurzaam en uiterst prijsgunstig.
comfortwallisolatie

Het energieverlies van een woning

Een gemiddelde woning gebruikt ongeveer 75% van de benodigde energie voor verwarming. De meeste warmte gaat verloren via slecht geïsoleerde gevels (30%), daken (20%), ramen en deuren (20%).

Belangrijk om te weten

Het gaat bij na-isolatie niet om een zo hoog mogelijke theoretisch isolatiewaarde te bereiken, maar om het praktische effect van na-isolatie. Onderzoek wijst uit dat bij na-isolatie de ‘wet van afnemende meeropbrengst’ geldt: hoe dikker de isolatie hoe geringer de percentuele toename van energiebesparing.

huisverlies

Eén isolatie-plaat, drie systeem-afwerkingen

Het Comfortwall systeem biedt drie afwerkingen:

  • Comfortwall EASY: met glasvezelweefselbehang met verschillende motieven en natuurlijke muurverf afwerking
  • Comfortwall PRO: met een plamuurlaag, waardoor in een handomdraai een luxe, strakke afwerking wordt gemaakt
  • Comfortwall CLAY: met leem fijnpleister en edelpleister in kleur, voor een zeer ecologische en gezonde keuze

Tevens is er een lichtmetalen draagstructuur met Comfortwall Metal Stut voor lichte scheidingswanden en voor de afwerking van schuine en vlakke plafonds.

klimasystem1