Leem stenen, leemplaten & stampleem

logo_leem

1. Leem stenen

Leemstenen kunnen gebruikt worden voor (licht) niet-dragende scheidingswanden, als (isolerende) voorzetwanden, voor kachelombouwen, etc. Leemstenen worden hoofdzakelijk gebruikt in het interieur en dragen bij aan een aangenaam woon- en leefklimaat.
Technostuc Conluto leemstenen zijn er in twee soorten: NF1200 en 2DF700.
NF1200 is de relatief zware, grootformaat leemsteen met een gewicht van 1200kg/m3, die ook gebruikt kan worden als niet-dragende scheidings- of voorzetwand en als tussenvulling van vakwerkgevels (buiten).
De 2DF700 is een lichtgewicht steen met veel lichte vulstoffen zoals stro met een gewicht van 700kg/m3, die veel gebruikt wordt als isolerende voorzetwand aan de binnenzijde van ongeisoleerde gevels.
Toebehoren: leem metselmortel. (Zie pijslijst)

leemstenen4

2. Leem droogbouwplaten

Technostuc heeft twee types leem-stucplaten tbv. ‘droge’ binnenbouw: volledig lemen stucplaten én houtvezel stucplaten SONO. Voor beplating van hout constructies, droogbouw scheidingswanden, voorzetwanden, verlaagde plafonds en zolderaftimmeringenwanden of plafonds.
Droogbouwwanden zijn wanden van houten of metalen staanders eventueel met isolatie ertussen (bijv. Technostuc Natureflex) en bekleed met een bestucbaar gezond plaatmateriaal. Deze wanden kunnen snel gemonteerd worden, zijn licht en eenvoudig te maken.Een droogbouwconstructie op basis van leemplaten zorgt samen met leemafwerking voor een uitstekend binnenklimaat. Beide platen kunnen worden vorzien van een Leemstuc raaplaag en Leem Edelpleister op kleur afwerking.


1. Volledig lemen platen Conluto:

Conluto droogbouwplaten bestaan volledig uit leem en zijn tweezijdig voorzien van een weefselwapening. Verkrijgbaar in twee diktes: 14mm en 22mm; en kunnen met gangbare ‘snelbouwschroeven’ gemonteerd worden. Deze leemplaten zijn relatief zwaar (18kg/m2 en 24 kg/m2) en beschadigingsgevoelig.

2. Houtvezel-stucplaten SONO:
SONO houtvezel stucplaten zijn samengesteld uit 100% houtvezelisolatie. Hierdoor zijn de platen licht en eenvoudiger te verwerken. Dikte: 20 mm, gewicht 7,5 kg/m2; rondom veer- en groef. Kijk onder: downloads.

comfortwallschuinplafond2

3. Stampleem

Een oude herontdekte leemtechniek is stampleem. Deze techniek wordt in de moderne architectuur omwille van de esthetische waarde en de positieve werking op het binnenklimaat, zoals o.a. het warmte opslagvermogen, steeds vaker toegepast.

Door middel van menging van veschillende kleurlagen krijgt men een levendige en ongeëvenaarde uitstraling van de wand. Stampleem wanden worden gebruikt als scheidingswand of als warmtewand waarbij de wand wordt voorzien van wandverwarming.

stampleemwand1