Leem en binnenisolatie & wandverwarming

logo_leem

1. Leem en binnenisolatie

Voor gebouwen waarvan de buitengevels onveranderd moeten blijven, is er isolatie waarmee de buitengevels aan de binnenzijde kunnen worden geïsoleerd. Met Naturetherm binnenisolatie met leemstucafwerking wordt een enorme verbetering van de warmte-isolatie bereikt, tevens zorgt het voor een goede winddichting en geluidsisolatie.
Technostuc Conluto leemstuc gecombineerd met Naturetherm houtvezelisolatie-platen levert een optimale bijdrage aan een aangenaam woonklimaat. Zonder problemen met schimmel, vocht, etc. Geïsoleerde wandoppervlakken met leem bieden een behaaglijk binnenklimaat.

Kijk verder onder de speciale afdeling: “Naturetherm binnenisolatie systemen”

gr_iwd4

2. Leem en wandverwarming

Wat mensen als binnentemperatuur waarnemen is een samenstelling van de luchttemperatuur en de temperatuur van het wandoppervlak.
Hoe kouder het wandoppervlak, hoe hoger de luchttemperatuur moet zijn om een zo aangenaam mogelijk leefcomfort te verkrijgen.

Wandverwarming produceert stralingswarmte, waarbij de luchttemperatuur maar op geringe wijze als energiedrager wordt gebruikt. De temperatuur van de wand wordt verhoogd, waardoor men de lucht minder hoeft te verwarmen.
Op deze wijze wordt minder energie verbruikt: een 3 graden lagere luchttemperatuur betekent 18% besparing op de stookkosten.

Tevens kan gebruik worden gemaakt van het warmte opslagvermogen van zware bouwmaterialen, zoals baksteen, beton, leem en houtvezelisolatie, die voor een egale binnen-temperatuur zorgen.

leemkamer
Ideale combinatie
Leem vormt een ideale combinatie met wandverwarming, want door zijn hoge dichtheid kan leem uitstekend warmte opslaan en daarmee het binnenklimaat op peil houden.
‘s Winters houdt leem warmte vast, ’s zomers zorgt het voor verkoeling – leem is een natuurlijke airconditioner.
Samen met wandverwarming en het Conluto isolatiesysteem worden warme oppervlakken gemaakt en behaaglijke hoekjes gecreëerd.
warmtepijpen