Naturetherm aanvullende systemen

logo_binnenisolatie

Naturetherm LS – voorzetwand van leemstenen, houtleem-isolatie en leemstuc

Wanneer vochtregulatie van groter belang is dan de isolatiewaarde, dan is een licht-isolerende voorzetwand aan de binnenzijde van ongeïsoleerde gevels met Naturetherm LS een ecologisch alternatief. De Naturetherm 2DF700 lichtgewicht leemstenen hebben veel lichte vulstoffen zoals stro en een gewicht van 700-900 kg/m3. De ruimte tussen de ondergrond en de lichtgewicht leemstenen wordt opgevuld met isolerende Naturetherm houtleem. De leemstenen worden afgewerkt met een Naturetherm leemstuclaag. Ideaal voor bijvoorbeeld musea of (droge) wijnkelders.

naturethermlsnaisolatie

Naturetherm RL – riet en leem

De Naturetherm natuurlijke rietmatten en rietisolatie bestaat uit samengeperste en met verzinkt ijzerdraad gebonden rietstengels. De Naturetherm rietmatten kunnen in een dunne uitvoering worden gebruikt als leempleisterdrager voor leemstuc op houten staanders of onder plafonds. Samen met de afgestemde Naturetherm leemstuc vormt het een natuurlijk en gezond binnenisolatie-systeem.
Riet(isolatie)platen afmetingen: 1 x 2 m. Plaatdiktes: 20 en 50mm.
Rietstengelrollen (ook wel rietmatten genoemd): 1,5x10mtr; dikte ca. 10mm. Ideaal voor ronde wanden, ronde hoeken, etc.

naturethermrlnaisolatie

Naturetherm HH – binnenisolatie met houten afwerking

De combinatie van Naturetherm binnenisolatie deels met stucwerk afwerking van leem of kalk en deels met houtafwerking van vurenhouten of grenen rabat- of kraaldelen (lambrisering) geeft een sfeervolle afwerking van de wanden. Het kan echter ook een volledige houten wandafwerking zijn.

naturethermhhnaisolatie