Expertise

logo_informatie

Verstand van stucwerk en na-isolatie

De technische medewerkers van Technostuc Systemen worden regelmatig als onafhankelijke specialisten en adviseurs geraadpleegd voor stucwerk en na-isolatie vraagstukken. Dit kunnen specifieke objecten betreffen, maar ook geschillen of schades.

Gebrek aan specialistische kennis
Uit eigen ervaring weten we dat er op de specifieke markt van stucwerk en na-isolatie relatief weinig objektieve kennis is. Veelal worden adviezen gegeven uit leveranciers-perspectief. D.w.z men vraagt een bepaalde leverancier aan te geven met welk product van hen een bepaald probleem kan worden verholpen. Er zijn maar weinig leveranciers die voldoende kennis in huis hebben om de problemen op stucgebied en na-isolatiegebied objectief te beoordelen en om dan ook nog de grootheid bezitten om wellicht toe te geven dat zij voor dit probleem niet de juiste materiaal hebben.

metingrobing
Geschillen en schades
Bij geschillen en schades is het van belang dat partijen een onafhankelijk, eerlijk en kundig advies krijgen.
Er kunnen geschillen ontstaan tussen verwerkers, bijvoorbeeld stukadoorsbedrijven, en aannemers, of tussen verwerkers of aannemers en opdrachtgevers, etc. Bouwadviesbureaus die zich dan aandienen hebben vaak niet de juiste kennis in huis voor geschillen op het gebied van stucwerk of na-isolatie, omdat dit een zeer specifiek vakgebied betreft.

Ook voor schades zijn grondige onderzoeken nodig gebaseerd op veel ervaring en vakkennis. Bijvoorbeeld: Hoe kan het dat het stucwerk loslaat?, Hoe kan het dat de dakbalken wegrotten nadat er geïsoleerd is?, Waarom is alles beschimmeld, en hoe is dat op te lossen?, etc. De oorzaken moeten gevonden worden, men heeft niets aan symptoombestrijding. Dit laatse komt veel voor: schadeplek bijwerken, overschilderen en een jaar later is het probleem er weer.

leemgevel2

Oorzaken vaststellen

De vakkundige medewerkers van Technostuc gaan op zoek naar de oorzaak van de problemen en proberen een inhoudelijk en langdurige oplossing aan te geven. Maar let op, wanneer dit niet te verwachten is zal dit ook eerlijk worden aangegeven, hetgaan nogal een confronterend kan zijn omdat een leverancier of een verwerker andere zaken heeft beloofd, die niet kunnen worden waargemaakt.

geveldetailrobing