Rajasil ULP thermostuc

Stucwerk en isolatie in één. Technostuc Rajasil ULP is een ultra lichtgewicht pleister (thermostuc) voor een isolerende stucafwerking van metselwerk, beton en lichte bouwstenen. Voor buiten en binnen.

logo_technostuc_rajasil
Technostuc Rajasil ULP wordt toegepast als isolerende raaplaag op minerale ondergronden waar een isolerende werking gewenst is. Technostuc Rajasil ULP is op kalkhydraatbasis met cement, vezelversterkt, ultralicht door minerale lichtgewicht toeslagstoffen (0,7kg/mm/m2) en isolerend (λ = 0,12 W/mK). Laagdiktes van 10 tot 40mm in één arbeidsgang zijn mogelijk, met een maximale totaaldikte van 80mm.

Bij monumenten en gebouwen met zacht metselwerk, zoals oude bakstenen met kalkvoegen, zandstenen, mergelstenen, etc. is het onverstandig om harde stucmaterialen toe te passen omdat dit zowel schade aan de stenen als aan de stuclaag kan veroorzaken. Ook zijn veel isolatiematerialen niet geschikt om op deze stenen toe te passen omdat deze de dampdoorlatendheid van deze zachte stenen negatief kunnen beïnvloeden, waardoor schades aan het metselwerk kunnen onstaan.

In die situaties is het wenselijk om een minerale isolerende stuclaag aan te brengen. Deze thermostuc staat ‘ademing’ van de muren toe, zorgt niet voor spanningen en heeft een isolerende werking.

Technostuc Rajasil ULP is de ideale ultra lichtgewicht pleister voor deze zachte en gevoelige ondergronden. Daarnaast is het ook geschikt als isolerende pleister op normaal metselwerk, kalkzandstenen en beton. ULP is super licht door minerale perlite toeslag, en is polystyreen-vrij, hetgeen de pleister geschikt maakt voor binnen én buiten toepassingen.

Rajasil-ULP
De grote kracht van Technostuc Rajasil ULP is de isolerende werking. Het is een stucmateriaal en isolatie in één, ook wel thermostuc genoemd. De relatief lage lambda-waarde (λ=0,12 W/mK) zorgt ervoor dat de pleister een goede isolatiewaarde biedt. ULP kan tot een maximale dikte van 80mm worden aangebracht, hetgeen een isolatiewaarde (Rc) geeft van ca. 1,5 m2K/W, samen met de muur. Daarbij is het zeer damp-open en spanningsarm.

ULP wordt in laagdiktes van 10 tot 40mm aangebracht. De maximale totaaldikte is 80mm. Op gladde en betonnen ondergronden dient een hechtlaag te worden aangebracht van Technostuc Heck K+A PLUS. Bij stootbelaste zones kan met Technostuc Heck K+A Plus een pleisterlaag met weefsel worden aangebracht op de ULP. Voor buitengevels dient een minerale Technostuc afwerkpleister en silicaatverf te worden toegepast.

Technostuc_KalkCement_pleister-1