Rajasil SP4 saneerpleister

Problemen met loslatend stucwerk van een oude kerk, monumentaal pand of oude boerderij door vocht, zouten of nitraten? Kies dan voor: Technostuc Rajasil SP4, kwalitatief de beste saneerpleister in de markt.

logo_technostuc_rajasil
Technostuc Rajasil SP4 kan binnen en buiten worden toegepast als éénlagige saneerpleister van 20 tot 40mm of als meerlagige saneerpleister op vochtig en met zout of nitraten belast metselwerk. Het is voorzien van HyTer-technologie*. Technostuc Rajasil SP4 is waarschijnlijk de intelligentste en kwalitatief beste saneerpleister in de markt met een grote dampdoorlatendheid en zeer hoge poriën-aandelen voor het bufferen van zouten.

Water dat in metselwerk dringt door regen, optrekkend vocht of condensatie wordt door de poriën van de stenen opgezogen. Wanneer het water verdampt worden in water oplosbare zouten meegevoerd naar het oppervlak van de stenen. Na verloop van tijd leiden deze zouten tot vochtplekken, zoutuitbloeiingen en schade aan het stucwerk of het metselwerk.

Saneerpleisters hebben eigenschappen die het verval door de zoutkristalisatie van het stucwerk en onderliggend metselwerk verhinderen. Saneerpleisters onderscheiden zich door een hoge poreusiteit en waterdampdoorlatendheid, bij een gelijktijdig verminderde capilaire geleiding. Deze hydrofobering verhindert dat water in vloeibare vorm naar het oppervlak van de pleisterlaaag komt. Het water verdampt reeds in de saneerpleister-laag, met als gevolg dat de zouten in de saneerpleister kristaliseren. Speciale poriënvorming zorgt ervoor dat de zouten in de saneerpleister worden opgeslagen, of wel gebufferd worden, zodat dat de stuclaag er niet afvalt of onthecht. En zonder dat daardoor het drogingsproces van de muren wordt verhinderd.

RAJASIL_SP4_Sack
Een goede saneerpleister blijft gedurende lange tijd esthetisch fraai en schade-vrij, het zorgt ervoor dat vocht en zouten geen schade veroorzaken aan het metselwerk en dat de muur drogen kan. Dit in tegenstelling tot ‘gewone’ kalk-, tras-kalk- of kalk-cementpleisters. Van belang is dat een verdere aanvoer van vocht wordt tegen gegaan. Injectering van het metselwerk, en daken, dakgoten of hwa’s herstellen kan daarbij soms noodzakelijk zijn.

Technostuc Rajasil SP4 is een zuiver minerale, vezelversterkte saneerpleister met een zeer hoge zoutopslagcapaciateit. Het laat zich zeer goed machinaal verwerken, zonder dat een voorbehandeling nodig is. SP4 laat zich als fijn schuurwerk afwerken, is wit van kleur en WTA-gecertificeerd.

Technostuc_KalkCement_pleister-1