Rajasil FLP snelbouw stuc

Moderne ondergronden vragen moderne stucmortels. Technostuc Rajasil FLP is een lichtgewicht pleister met vezels voor een scheurvrije afwerking van Snelbouwstenen (SBS, Poroton, e.a.), Cellenbeton en andere lichtgewicht metselstenen. Voor buiten en binnen.

logo_technostuc_rajasil
Technostuc Rajasil FLP kan worden toegepast als raaplaag op minerale lichtgewicht ondergronden zoals isolerende stenen en lichtgewicht metselwerk. Technostuc Rajasil FLP is op kalkcement-basis, vezelversterkt, vederlicht door minerale lichtgewicht toeslagstoffen (polystyreen-vrij) en kan handmatig en machinaal verwerkt worden.

Steeds vaker wordt er in het moderne bouwen gekozen voor lichtgewicht bouwstenen die zowel constructief als ook isolerend zijn. Deze moderne bouwmethodes vragen om moderne stucmaterialen, die met de thermische spanningen die in de lichte bouwstenen kunnen ontstaan kunnen omgaan.

Licht op licht! Een goede pleisterlaag op isolerende stenen dient zelf ook licht in gewicht te zijn, en als het kan ook isolerend. De ervaring leert dat de meeste stuc-mortels veelal te hard en te zwaar zijn voor deze lichtgewicht stenen, waardoor ongewenste scheuren in de pleisterafwerking kunnen ontstaan. Het gevolg is vocht- en/of vorstschade, waardoor de stuclaag van de gevel valt.

Technostuc Rajasil FLP is speciaal ontwikkeld voor deze lichte ondergronden. FLP is licht in gewicht door minerale perlite toeslag, maar is polystyreen-vrij, hetgeen de pleister optimaal weersbestendig en brandveilig maakt. Daarnaast draagt FLP bij aan de isolerende werking van de gehele gevel (λ=0,40 W/mK). FLP is zeer dampopen, waardoor metselwerkconstructies goed kunnen drogen en de pleisterlaag spanningsarm kan uitharden.

Rajasil-FLP
Let op: vooral bij lichte stenen zoals holle SBS snelbouwstenen, Poroton en Cellenbeton dient bij het metselen of lijmen de nodige aandacht aan regenbescherming te worden gegeven. Het uitvloeien van water uit verzadigde lichte stenen of blokken kan eventueel na het aanbrengen van de stucafwerking schade veroorzaken aan de stuclaag.

De laagdikte voor buitengevels is minimaal 20mm inclusief de finishlaag. Voor binnenstucwerk is dit 10mm. FLP is ook geschikt voor toepassing in badkamers en keukens. Tevens kan het tot in het maaiveld worden toegepast, mits het wordt beschermd tegen optrekkend en opspattend vocht met Technostuc Rajasil DS Flex. KLP wordt naar keuze afgewerkt met een Technostuc afwerkpleister en silicaat- of siliconenverf.

Technostuc_KalkCement_pleister-1