Kalk afwerkingen

logo_kalk

Klimaat-Kalk

Bio-Klimaat kalk is uitgevoerd met unieke klimaat-controle voor uitmuntende eigenschappen voor een aangenaam binnenklimaat en een warmtegevoel vergelijkbaar aan dat van hout. De speciale poriënstructuur zorgt voor een uitstekende sturing van de luchtvochtigheidsgraad van een ruimte. Zeer dampdiffusie-open voor een uitermate aangenaam woon- en leefklimaat. Bouwbiologisch aanbevolen.

eetkamer

Gezond wonen

Door intensief onderzoek is het gelukt een Klimaat-kalkpleister te ontwikkelen met vrijwel dezelfde eigenschappen voor een gezond woonklimaat als leem. Klimaatkalk neemt overvloedig vocht uit de lucht op (hoge luchtvochtigheid) en staat het vocht bij een drogere periode (lage luchtvochtigheid) weer naar binnen af. De kalkwanden “ademen” als het ware en worden een “natuurlijke airconditioning”. Door de hoge pH-waarde van kalk en alkaliteit vindt schimmel geen voedingsbodem in kalk, hetgeen een positieve uitwerking heeft voor vochtige ruimtes en achter meubelen (kasten) bij koude wandoppervlaktes.

Toepassingen

Bio-Klimaat kalk kan binnen op minerale ondergronden (metselwerk, beton en Naturetherm binnenisolatiesysteem CALC HK) worden toegepast en in één laag (of meerdere lagen) worden opgebracht.
Voor binnenruimten geldt een normale vochtigheidsgraad, zowel voor keukens, kelders en badkamers geschikt.
Bio-Klimaat kalk is bijzonder geschikt voor restauratie van historische gebouwen (ook onder monumentenzorg) en toepassingen bij zgn. ecologische bouwmethoden en Naturetherm binnenisolatie. Kan van een minerale silicaat Klimaat-muurverf of met een kalk afwerkpleister worden voorzien, maar dient bij voorkeur onbehandeld te blijven voor een optimale bijdrage aan een aangenaam binnenruimte klimaat.

kalkverwerking