Haga kalkpleisters

In de Zwitserse Alpen wordt één van de zuiverste kalksteen-soorten in Europa gewonnen. De ongekend hoge kwaliteit uit zich in een kalksteen met 98% calciumcarbonaat, zonder vervuilingen. Hierdoor is deze kalk geschikt voor de levensmiddelenindustrie, drinkwaterzuivering én voor uitermate gezonde wandafwerkingen met een zeer hoge helderheidsgraad. Gebrande kalk staat al sinds de oudheid bekend als uitmuntend bouwmateriaal dat gebruikt werd als metselmortel, pleistermateriaal en verf. Zo gebruikten de Romeinen bijvoorbeeld kalkpleister en kalkverf voor het creëren van de mooiste fresco-schilderingen in kathedralen en villa’s. Waarbij ze tevens wisten dat kalk de meest natuurlijke en beste methode is om schimmels uit de woonruimtes te verdrijven. Technostuc Haga Natuurkalk zet deze oude traditie voort met moderne kalkproducten. De stucmaterialen en verven worden volledig zonder chemische toeslagstoffen geproduceerd. Met natuurkalk afgewerkte wanden kunnen blijven ademen en hebben een natuurlijke desinfecterende werking. Zo worden schimmelgroei in de woning voorkomen en ontstaan moderne en gezonde afwerkingen, zonder kunstmatige toevoegingen. Dat is de onderscheidende factor.

logo_kalk

Bio klimaat kalk heeft de volgende voordelen:

• 100% natuurlijk materiaal
• zuivere kalkpleister & kalkverf
• schimmelwerend
• soepele en prettige verwerking
• hoge opbrengst
• diffusie-open & vochtregulatie
• aangenaam binnenklimaat
• voor vele ondergronden
• voor kelders en badkamers
• aangenaam woonklimaat
• in vele kleuren verkrijgbaar
• ook toepasbaar in combinatie met Naturewall, Naturetherm & Comfortwall systemen

Bio-Klimaat Kalkpleisters

Zuivere biologische kalkpleisters zijn voor verschillende ondergronden geschikt. Vraag per toepassing naar de geschikte type natuurkalk-pleister. Voor metselwerk, beton, renovatie, restauratie en voor isolatiesystemen binnen en buiten.

HBG – bio-klimaatkalk raaplaag voor buiten en binnen op metselwerk, bestaande uit hydraulische kalk en tras, laagdikte 10-20 mm.
HBE – bio-klimaat hechtkalk, multifunctionele hechtkalk voor buiten en binnen op basis van hydraulische kalk voor raaplagen op vrijwel alle ondergronden, als hechtbrug op beton, als mortellaag op isolatieplaten, als renovatiepleister van oude stuclagen, laagdikte 8 tot 15 mm.
HBK – bio-kalk gladpleister, zuivere natuurlijke hydraulische kalkpleister voor binnen voor het sausklaar maken van minerale pleisterlagen, ruwe beton, gipsvezel en –karton platen in een laagdikte van 2 tot 5 mm.
HKU – bio-klimaat unikalk, zuivere natuurlijke hydraulische hechtkalkpleister voor binnen voor het sausklaar maken van minerale pleisterlagen, gladde beton, gipsvezel en –karton platen, houtvezelplaten, oude sierpleisters en (vastzittende) verflagen, in een laagdikte van 1 tot 3 mm.
HBT – biotherm-kalk, isolerende en sanerende pleisters voor koude en vochtige ondergronden zoals kelders. Super lichtgewicht, zout bufferend. Laagdiktes 20 tot 100mm.

Kalkpleister finishes in kleur

Bio kalkfinishes kunnen worden toegepast op vele verschillende ondergronden. Vraag hiervoor advies aan bij Technostuc over de toe te passing gronderingen. De ondergronden kunnen minerale pleisterlagen zijn, maar ook gipspleister, gipsvezel of –gipskarton platen, of basispleisterlagen van Technostuc isolatiesystemen voor buiten en binnen.

Calkosit – Decoratieve kalkfinish-pleister kant-en-klaar in een emmer. Op basis van putkalk of vette kalk voor binnen en buiten geschikt. Kleuren: zie kleurenwaaier.
Voor binnentoepassing is de Calkosit 0,5 kalkfijnpleister als matte stucfinish of als glanzend stucco met zeepwas-laag. Geeft een bijna fluwelen uitstraling van uw wanden. Verkrijgbaar in vele kleuren.
Voor buitentoepassing als Calkosit 1,5, 2,0 en 3,0 mm als kalk-spachtelpleister in kleur op gevels. Ademend en weersbestendig.
Stucco – zeer smeuïge kalkfinish op basis van putkalk/vette kalk voor een exclusieve glanzende Venetiaanse marmer-look op de wanden. Verwerking kant-en-klaar uit de emmer, voor minerale stuclagen zoals HBG en HBE. In vele kleuren verkrijgbaar. Ook toepasbaar op gipsstuc, gipskarton en –vezelplaten middels KVG minerale grondering. Niet geschikt voor douchehoeken.
Bio-edelputz – kalk edelpleister in kleur, toepasbaar binnen en buiten. Ideaal als weersbestendige finish van gevels. Prettig en soepele kalkpleister in poedervorm voor zeer fijn schuurwerk. Geeft een mediterraan, licht wolkig effect. Kan ook binnen als fijn schuurwerk worden toegepast op allerlei ondergronden van stucwerk tot gipsplaten. Vele kleuren mogelijk.

Kalkverf in kleur

Technostuc Haga Kalkverf is een zuivere, ecologische en decoratieve muurverf voor binnen en buiten. Een uniek kalkverf-product van ongekende hoge kwaliteit! Daar waar de meeste kalkverven op basis van kalpoeder zijn, is Haga Kalkverf een zeer zuivere kalkverf op basis van putkalk/vette kalk. Dit maakt dat het hygiënisch, antibacterieel en schimmelwerend is, voor een gezond binnenklimaat. Maar kan ook worden toegepast op buitengevels! Geen milieubelasting. Gebruiksklaar in emmer. In vele kleuren leverbaar. Aanbrengen met een kwast, niet met een roller. Geeft kenmerkend wolkig kalkverf-effect.
Verbruik: ca. 150-250 gr/m2 per laag.
Minimaal 2 lagen, bij gevels event. 3 laags.
Verpakking: 5, 10 en 20 kg. Kleur: zie Technostuc Haga kleurenwaaier.