Subsidie energiebesparing eigen huis

Gaat u in uw huis of appartement maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’ aan. De subsidie stimuleert energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector.

U kunt subsidie van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 aanvragen.

Eigenaar-bewoners en Verenigingen van Eigenaren kunnen gebruik maken van de regeling, die is opgedeeld in 3 tranches waarvan de eerste loopt van 15 september 2016 tot 1 maart 2017. Hierna zal er worden geëvalueerd en zal zo nodig de regeling worden bijgesteld voor de volgende 2 tranches.

U kunt kiezen uit verschillende maatregelen:

  • isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van hr-glas.

U neemt 2 of meer energiebesparende maatregelen om subsidie te kunnen ontvangen. De subsidie bedraagt circa 20% van kosten.

tabel_energie_besparen

De Subsidie energiebesparing eigen huis ontvangt u als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt. Daarnaast ontvangt u subsidie als u (onafhankelijk) advies inwint. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) behandelt de volledige subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst. Er wordt alleen subsidie verstrekt voor maatregelen die worden uitgevoerd, nadat de subsidieaanvraag is ingediend. Alle maatregelen die voor 15 september 2016 zijn uitgevoerd komen niet voor subsidie in aanmerking.

Op aanvullende energiebesparende maatregelen zoals isolerende deuren en kozijnen ontvangt u extra subsidie. Wilt u voor een maximum aan energiebesparende maatregelen in de gehele woning gaan? Een ‘zeer energiezuinig pakket’ is een samenhangend pakket maatregelen. U voert dit uit in heel de woning. De maatregelen stellen hogere eisen aan onder andere isolatiewaarden en passen goed bij het nul-op-de-meter-concept voor woningen (energieneutraal). Voldoen de maatregelen die u treft aan de voorwaarden? Dan ontvangt u een bonusbedrag van €4000 (naast het subsidiebedrag op basismaatregelen).

De 'Subsidie energiebesparing eigen huis' is voor Eigenaar-bewoners en voor woningeigenaren binnen een vereniging van eigenaren. U vraagt subsidie aan als eigenaar-bewoners of uw vereniging vraagt subsidie aan. Voor beide gelden verschillende voorwaarden en eisen. De werkzaamheden dienen door een bedrijf te worden uitgevoerd, die ook een formulier moet invullen bij de subsidieaanvraag.

Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie op:

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis (landelijke subsidie)

http://www.energiesubsidiewijzer.nl/ (aanvullende subsidies in uw regio)

https://www.energiebespaarlening.nl/energiebespaarfonds/ (geld lenen tegen lage rente voor energiebesparende investeringen)

https://www.energiebesparendoejenu.nl/ (campagne en algemene info over energie besparen en isoleren)

energie_besparen

Assortiment stucgereedschappen uitgebreid

Technostuc Systemen heeft het assortiment stucgereedschappen drastisch uitgebreid. Technostuc levert kwaliteitsgereedschappen voor de stucadoor en klusser van de merken Nela en Doordagt. Alle gereedschappen zijn uitgevoerd in rvs. De ergonomische handgrepen zijn in kurk- of softgrip uitvoering verkrijgbaar. Ook zijn er uitvlakmessen in veel verschillende breedtes, troffels en handschopjes in dezelfde uitvoering.

Her-introductie Technostuc Heck buitengevelisolatie

Onder de naam Technostuc Heck her-introduceert Technostuc het HECK buitengevelisolatie systeem in Nederland. Heck-Wall Systems is één van de oudste thermische buiten gevel isolatie systemen van Europa. Al rond 1950 kwam Friedrich Heck hiermee op de Duitse markt. Het is veel beproeft in de loop der jaren door heel Europa, zo ook in Nederland. Robin Zwarteveen van Technostuc is met recht trots dit partnership te hebben bemachtigd.

Heck Wall-Systems is tevens de producent van Rajasil stucmortels. Rajasil is bekend door zijn grote omvang in mortel-systemen variërend van standaard stukadoors mortels tot aan zeer hoogwaardige technische saneringsmortels. De verwerker staat bij de ontwikkeling van deze stucmaterialen steeds centraal, getuige de lichte en tijdbesparende verwerking van deze kwaliteitsmortels. Rajasil stucmaterialen staan al vele jaren zeer hoog aangeschreven bij de Duitse tegenhanger van onze Monumentenzorg. Technostuc zal deze mortels onder de naam Technostuc Rajasil gaan voeren.

Rijksmuseum Amsterdam

Na een lang voortraject van adviseren, overleggen, en testen is er in het Rijksmuseum te Amsterdam gestart met het aanbrengen van leemstuc in de souterrains van dit Rijksmomument.
Bijna 3000 m2 kruisgewelf-plafonds worden voorzien van leemstuc. Daarbij worden ongeveer 6 kilo-meter lengte stucprofielen verwerkt om tot een zo strak mogelijk eindresultaat te komen.

museum leembouw

Openluchtmuseum Genk

Om te zien hoe er in het verleden met leemstuc gewerkt werd, en waarvoor leem zoal werd gebruikt bij woningbouw is er de mogelijkheid om terug te gaan in de tijd. In het openluchtmuseum Bokrijk nabij Genk, net over de Belgische grens, zijn er meer dan 100 historische gebouwen heropgebouwd in oorspronkelijke staat, w.o. woningen, een molen, een kerk en schuren. Ze stammen grotendeels uit drie historische dorpen uit de Belgische bouwgeschiedenis.