Wandverwarming informatie

Hieronder lees je alles wat je moet weten over wandverwarming en de werking ervan.

Aangename stralingswarmte

De grote kracht van warmtewanden is de stralingswarmte, die vergelijkbaar is met de warmte die ervaren wordt als men in de zon loopt. Doordat de gehele muur verwarmd wordt straalt deze warmte gelijkmatig in de ruimte. Zodoende is het bij het plafond even warm als bij de vloer. Daardoor wordt lucht- en stofcirculatie zoveel mogelijk vermeden. Wandverwarming is in principe in ieder gebouw aan te brengen, mits er voldoende vrij wandoppervlak beschikbaar is. Wandverwarming kan zowel de hoofd- als bijverwarming vormen, waarbij men geen hinderlijke radiatoren ziet en waarmee men enorm op de stookkosten bespaart.

logo_verwarming
Leidingen met alu-kern
Technostuc Systemen levert de kwaliteits-systemen van het Duitse WEM. Dit zijn leidingen met een stabiele alumunium kern, waardoor leidingen niet poreus worden en stabiel blijven tijdens het inwerken in de stuclaag.
Het systeem van wandverwarming is vergelijkbaar aan dat van vloerverwarming, leidingen waardoor warm water stroomt met een temperatuur van ongeveer 40 graden (ltv=lage temperatuur verwarming). De voordelen zijn dat er geen radiatoren geplaatst hoeven worden en dat ze, in vergelijking met c.v., energiezuiniger zijn.
isolatiewandverw2

 

Isoleren en verwarmen
De stralingswarmte van wandverwarming wordt als comfortabeler ervaren dan centrale verwarming. Stralings-warmte is een directe vorm van warmte : als de thermostaat op 18 graden staat voelt het aan als 20 graden. Dat geeft een behoorlijke energiebesparing.
Wandverwarming wordt bij voorkeur aangebracht aan de binnenzijde van buitengevels om optimaal de koude-straling tegen te gaan. Denk er hierbij om dat in veel gevallen een isolatielaag aan te raden is, bijvoorbeeld met Naturetherm HEAT binnenisolatie systemen, anders wordt de buitenlucht op uw kosten meeverwarmd! Wandverwarming kan desgewenst ook koelen.
naturethermrlnaisolatie

 

Accumulerend vermogen
Wandverwarming werkt optimaal wanneer de stralingswarmte gebruik kan maken van het warmte-opslagvermogen van zware bouwmaterialen, zoals o.a. baksteen, beton, leem, houtvezelisolatie, die voor een egale uitstraling zorgen.
De wandverwarmingsleidingen worden opgenomen in een stucmateriaal met een hoge massa en een hoge soortelijke warmte. Deze stuclaag warmt op en geeft de warmte gelijkmatig aan de binnenruimte af, en zorgt daarbij voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Het beste stucmateriaal hiervoor is leemstuc, een alternatief is klimaatkalkpleister.

Tevens heeft WEM zg. Klimaat Elementen. Dit zijn ca. 2,5 cm dikke leemplaten waarin de verwarmingsleidingen zijn opgenomen. Deze platen kunnen op de muur of tegen een schuin dak worden aangebracht, waarna de leidingen onderaan worden doorgekoppeld. De leemplaten worden vervolgens met leemstuc afgewerkt.

Links

Voor meer achtergronden en informatie over wandverwarming kijk op:
www.wem-wandheizung.nl

aanbrengenputz