Geveltherm Heck Resol

HECK PH voldoet aan de steeds hogere eisen die tegenwoordig worden gesteld aan het isoleren van gebouwen: moderne isolatie-materialen die ecologisch verantwoord zijn en hoge prestaties leveren.

logo_technostuc_heck
Technostuc Geveltherm HECK PH is gebaseerd op het isolatiemateriaal resol hardschuim, ook wel fenolhars isolatie genoemd, naar het basismateriaal. Dit basismateriaal is beter bekend onder de naam bakeliet, één van de oudste kunststoffen ter wereld. Resolhardschuim is een absoluut CFK- en HCFK-vrij isolatiemateriaal dat ecologisch beter scoort dan PUR en PIR en daarbij brandveiliger en beter isolerend is.

Resol-hardschuim isolatieplaten kennen een hogere isolatiewaarde dan vrijwel alle andere isolatiematerialen bij dezelfde dikte, dus kan er dunner geïsoleerd worden. De fijne, gesloten celstructuur die ontstaat bij productie zorgt voor een nog betere thermische (isolerende) stabiliteit dan bij PIR of PUR isolatie. Dat bespaart ruimte.

De gesloten celstructuur zorgt ook voor een geringe vochtopname van de isolatie. Dit is belangrijk want bij met vocht verzadigde isolatie verslechtert de isolatiewaarde dramatisch. Door de zeer fijne cellenstructuur neemt Geveltherm HECK PH-isolatie nauwelijks vocht op en is daarbij enorm vormstabiel.

Belangrijk is dat op de bouwplaats opgeslagen isolatie te allen tijde goed afgedekt wordt. Want oppervlakkig vochtig geworden isolatieplaten kunnen niet aangebracht worden. Het kan voorkomen dat opgeslagen isolatieplaten lichte kleurverschillen vertonen, dit beïnvloed de bouwfysische eigenschappen niet. Ook kunnen resol-hardschuim platen zich tijdens opslag of vervoer licht verbuigen. Wanneer de verpakking verwijderd is zullen de platen zichzelf na enige tijd weer vlaktrekken. Ter voorkoming van schotelen, d.i. verbuiging aan de gevel, dienen resol hardschuim platen altijd gelijmd én geplugd te worden.

heckph
Andere voordelen, naast de hoge isolatiewaarde bij een geringe dikte, is dat resolhardschuim isolatieplaten sterk brandvertragend zijn (Eurobrandklasse B1), slechts een zeer geringe rookontwikkeling vertonen en er bij brand ook geen hete druppels af komen. De uitermate lage lambda-waarde (ë = 0,022
W/mK) zorgt ervoor dat een hoge isolatiewaarde bereikt wordt bij een relatief geringe isolatiedikte. Tel daarbij de afgestemde systeemcomponenten en stucmaterialen en de hoogste mate van systeemzekerheid is bereikt. Geveltherm HECK PH is een compleet systeem van isolatie en stucafwerking in één. Geleverd met verzekerde garantie.
Technostuc_MultiTherm_PH