Geveltherm Heck Minerale wol

HECK MW met steenwol isolatie voldoet aan de hoogste eisen die worden gesteld aan brandveiligheid van gebouwen. De door en door minerale isolatieplaten en afwerking kunnen worden toegepast bij gebouwen tot een hoogte van 100 meter.

logo_technostuc_heck
Technostuc Geveltherm HECK MW is gebaseerd op isolatie met drukvaste minerale wol, of te wel steenwol. Steenwol wordt gemaakt door verhitting van vulkanisch stollingsgesteente, waar onder basalt. De steenmassa wordt gesmolten en weggeslingert met spinners, zo onstaan bij stolling draden die samen met een bindmiddel de isolatie vormen.

Steenwol isolatie biedt naast de goede thermische isolatie een aantal aanvullende voordelen: het is onbrandbaar waardoor men meer tijd krijgt om uit een brandend gebouw te vluchten, het reduceert geluidsoverlast hetgeen een comfortabele leefomgeving geeft, het vermindert het energieverbruik waardoor CO2 uitstoot wordt verminderd, het heeft een lange levensduur omdat de isolatie niet krimpt of uitzet en het is na gebruik 100% recyclebaar.

Steenwol kent een optimale waterdampdiffusie die samen met de minerale stucafwerking zorg draagt voor een gezond binnenklimaat en het snel uitwasemen van bouwvocht. Steenwol houdt geen vocht vast waardoor schimmelvorming geen kans heeft. Isolatie uit steenwol is gezondheidstechnisch onbedenkelijk. Dit getuigt de toekenning van ‘Der Blaue Engel’ dat aangeeft dat het HECK MW buitengevelisolatie systeem met steenwol en minerale stucafwerking aan de hoogste eisen van duurzaamheid voldoet.

heckmw
Steenwol Geveltherm isolatieplaten zijn er in verschillende varianten: Coverrock I 036 (éénzijdig gecacheerd), Coverrock II 035 (tweezijdig gecacheerd waardoor tijdsbesparend in de verwerking) en Speedrock II 040 lamellen (ook tweezijdig gecacheerd en licht buigzaam). Steenwol kent een smeltpunt dat hoger ligt dan 1000 graden Celcius en valt in Euro-brandklasse A1, hetgeen staat voor volledig onbrandbaar. Door het gewicht en de samenstelling worden steenwol isolatie platen altijd gelijmd en geplugd tegen de gevel.

De stucafwerking bestaande uit een minerale mortel/weefsel-laag en een fijn minerale schuurpleister-afwerking met bijbehorende silicaatverf, silicaat spachtelpleister of dik minerale krabpleister completeren het compleet minerale, onbrandbare buitengevel isolatiesysteem.

Geveltherm HECK MW is een compleet systeem van warmte-isolatie, brandveiligheid en stucafwerking in één. En wordt geleverd met verzekerde garantie.

Technostuc_MultiTherm_MW