Gevelisolatie info

Informatie over buitengevelisolatie met gepleisterde afwerking

logo_buitenisolatie
Technostuc is een ervaren, onafhankelijk expert op het gebied van gevelisolatie met gepleisterde afwerking. Wij kunnen u adviseren over toe te passen systemen, voortgangcontroles uitvoeren, schades inventariseren en herstel- en onderhoudsadviezen maken.

Isoleren aan de buitenzijde is het beste

In de afgelopen decennia heeft gevelisolatie een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Na vele jaren van onderzoek en testen zijn geleerden zijn het er over eens dat isoleren aan de buitenzijde van een gebouw de beste wijze van isoleren is, want de kou en de regen worden buiten de constructie gehouden en temperatuurschommelingen worden voorkomen waardoor een stabiel woon- en leefklimaat ontstaat, hetgeen een sterke reductie van de energiekosten tot gevolg heeft.

almelorobing

Ongekende creatieve vrijheid

Gevelisolatie met gepleisterde afwerking geeft architecten een ongekende creatieve en constructieve vrijheid. De kleurkeuze is vrijwel onbeperkt en dure lateiconstructies of zware fundaties worden voorkomen doordat er maar één massieve constructieve wand nodig is om de naadloze isolatiesystemen op aan te brengen, hetgeen ervoor heeft gezorgd dat deze systemen ook steeds meer gemeengoed worden in nieuwbouwprojecten.

naturewalldiffutherm3

Opbouw gevelisolatiesystemen

Een massief gevelisolatie-systeem (BGI) bestaat uit het aanbrengen van isolatieplaten middels verlijming en/of vernageling op een draagkrachtige ondergrond. De isolatie kan bestaan uit brandvertragend gemodificeerd polystyreen (EPS), houtvezelisolatie of steenwollamellen. De dikte van de isolatieplaten is afhankelijk van de isolatiewaarde die wordt geëist. Over de aangebrachte isolatieplaten komt een mortel/weefsellaag, die kan worden afgewerkt met een spachtelpleister, krabpleister, schuurwerk, tegels, steenstrips, etc…

Downloads
Vanuit onze jarenlange ervaring hebben wij een aantal informatiebladen samengesteld met kennis en achtergronden over de toepassing van buitengevelisolatiesystemen en gevelpleisterwerk:

Technostuc algemene info tbv. buitengevelisolatie-systemen en stucwerk:

wand_ungerdiffutherm