Geveltherm Heck EPS

HECK EPS is een economisch isolatiesysteem met polystyreen isolatieplaten. Heck buitengevelisolatie systemen met geëxpandeerde polystyreen isolatie EPS, gemaakt van zogenaamde piepschuim of tempex bolletjes, worden al meer dan 55 jaren succesvol toegepast.

logo_technostuc_heck
Technostuc Geveltherm HECK EPS met polystyreen laat zich snel en eenvoudig verwerken. De isolatieplaten zijn licht, krimpvrij en laten zich gemakkelijk op maat maken. Eén kubiekemeter EPS bestaat uit ongeveer 10 miljoen gesloten bolletjes die voor 98% bestaan uit stilstaande lucht en slechts 2% materiaal, waardoor het een goede warmte-isolator is.

EPS isolatie is licht van gewicht waardoor gebouwen niet zwaar belast worden wanneer isolatiesystemen met stucwerk op de gevels worden aangebracht.

De grondstof voor polystyreen is aardolie, maar voor de productie van isolatie is slechts een kleine hoeveelheid materiaal nodig. Polystyreen laat zich veilig verwerken en is CFK-vrij. Het is niet biologisch afbreekbaar, maar laat zich zeer goed hergebruiken of recyclen. EPSisolatieplaten worden geproduceerd in vlamdovende kwaliteit en dragen niet bij aan brand.

Doordat EPS een thermoplastische (smeltbare) kunststof is laat de isolatie zich zeer gemakkelijk en nauwkeurig met een gloeidraad of een zg. warm-mes op maat snijden. Open naden en kieren worden over het algemeen met PU-schuim gedicht.

heck-aps
Iedereen kent de maagdelijke witte kleur van piepschuim isolatie, echter tegenwoordig zijn er meerdere verschijningsvormen als het gaat om EPS isolatieplaten. Zo worden natuurlijk witte EPS platen toegepast, maar ook grijze en grijs-wit gevlekte isolatieplaten, zogenaamde Dalmatiërs. Aan dit soort platen wordt bij de productie grafiet toegevoegd om het isolerende vermogen te verhogen. Waar standaard witte EPS een lambda heeft van 038 tot 040, bereiken de grijze platen 035 of zelfs 032.

EPS isolatieplaten worden over het algemeen alleen met speciale lijmmortel op de gevel aangebracht en altijd voorzien van een spanning-verdelende stuclaag met glasvezelweefsel wapening, de zg. mortel/ weefsellaag. Doordat Geveltherm HECK EPS het oudste buitengevelisolatie systeem op de markt is, zijn er vele afwerkingsvarianten mogelijk. Van kleurrijke siliconenhars gebonden spachtelpleister tot luxe ogend fijnschuurwerk of steenstrips.

Geveltherm HECK EPS is een compleet systeem van isolatie en stucafwerking in één. Geleverd met verzekerde garantie.

Technostuc_MultiTherm_EPS