NatureFLEX draagt bij aan de woongezondheid

NatureFlex heeft een hoge geluidsisolatie en reguleert de luchtvochtigheid.

logo_binnenisolatie

Hoge geluidsisolatie

Mede door het relatief hoge gewicht (55 kg/m3) en de willekeurige houtvezelstructuur heeft NatureFlex een zeer hoge geluidswerende werking. Beduidend hoger dan van minerale wol of vlasisolatie (ca. 10-20 kg/m3).
Dit gewicht van NatureFlex is relatief, want in het vlak gemeten, bijvoorbeeld tussen dakbalken weegt een dikte van 10cm NatureFlex maar 5,5 kg per m2.
Dit hogere gewicht komt van pas bij de na-isolatie van schuine daken in lawaaiige situaties zoals bij snelwegen, spoorwegen, speelplaatsen of onder aanvliegroutes.

Maar ook bij lichte constructies waarin de massa voor een goede geluidsisolatie ontbreekt, zoals houtskeletbouw (HSB) wanden en dakelementen en houten verdiepingsvloeren.

natureflexmeisje250

Regulatie luchtvochtigheid

NatureFlex houtvezelisolatiedekens zijn natuurlijk in samenstelling en kleur. Natuurvezels kunnen als geen ander isolatiemateriaal de luchtvochtigheid van een ruimte en het condensvocht in een constructie reguleren. Zo kan er met NatureFlex en de juiste opbouw van dak of gevel volledig folievrij worden gebouwd. Alleen bij bijvoorbeeld natte ruimtes hoeft men dan een licht dampremmend vlies toe te passen.
Dit heeft een positieve uitwerking op een gezonder binnen- cq. woonklimaat.

natureflexdak

Voor vele toepassingen geschikt

Zoals op de foto hiernaast kan het bijvoorbeeld als onderdeel van een Comfortwall Metal Stud worden gebruikt. Zo kan men een lichte scheidingswand een hoge geluidsisolatie worden bereikt.

Verder kan NatureFlex uitstekend met Comfortwall na-isolatie en dak- en plafond afwerkingssystemen worden gecombineerd (kijk onder Comfortwall), maar ook met gipskarton- of gipsvezelplaten. Ook zijn combinaties mogelijk met Naturetherm en Diffutherm systemen.

comfortwallms