CLAY, natuurlijk

Voor een gezond binnenklimaat is COMFORTWALL CLAY de (eco)logische oplossing.

Ademende wanden met leemstuc

Comfortwall Clay is afwerken met gezonde materialen, met keuze uit briljante natuurlijke kleuren. Comfortwall Clay is een 6mm dunne, waardoor lichte, stuclaag van fijnleem. De gehele opbouw blijft zo relatief licht van gewicht.
Let op: dikke leemstuc-lagen (>8mm) kunnen niet op het Comfortwall Clay-systeem worden aangebracht vanwege het te hoge gewicht. Daarvoor verwijzen we naar ons Naturetherm SONO systeem waarbij zwaardere bevestigingen worden gebruikt (kijk onder Naturetherm binnenisolatie).

Stap 1: Isoleren
De 20mm dikke Comfortwall na-isolatieplaten worden, afhankelijk van de ondergrond, met speciale slagankers of snelschroeven direct op de muur, tegen het plafond of het dakbeschot aangebracht. De Comfortwall na-isolatieplaten sluiten via veer- en groef verbinding vrijwel naadloos in elkaar waardoor koudelekken zoveel mogelijk worden vermeden. Een nagenoeg vlak oppervlak is het resultaat.

logo_binnenisolatie
Stap 2: Lemen
Op de Comfortwall na-isolatieplaten wordt een dunne Comfortwall Clay Leem Fijnpleister-laag aangebracht. Deze ecologische Comfortwall Clay Leem Fijnpleister voorkomt schimmel, is vochtregulerend en zorgt voor een gezond binnenklimaat.De Comfortwall Clay Leem Fijnpleister wordt met water gemengd en op de Comfortwall na-isolatieplaat aangebracht met een 6 mm getande Comfortwall Clay rvs-spaan. De Comfortwall Clay Leem Fijnpleister-laag rillen en vervolgens het Comfortwall Clay wapeningsweefsel op de vochtige leemlaag aanbrengen en met de gladde zijde van de rvs-spaan volledig inpleisteren. Het wapeningsweefsel mag niet meer zichtbaar zijn, behoudens een licht ‘wafel-effect’.
comfortwallclayverwerking
Stap 3: Afwerken
De laatste stap is Comfortwall Clay-Finish. Hiervoor zijn 2 mogelijkheden:

Finish 1: een tweede laag van circa 2 mm Comfortwall Clay Leem Fijnpleister wordt aangebracht en vervolgens met de Comfortwall Clay spons in licht-draaiende bewegingen ge√ęgaliseerd. Na volledige droging wordt Comfortwall NatureColors muurverf in kleur aangebracht.
Finish 2: een laagje van Comfortwall Clay Leem Edelpleister-finish in kleur wordt opgebracht in maximaal 1,5 mm dikte. Met een licht bevochtigde Comfortwall Clay spons in licht-draaiende bewegingen egaliseren. Na een korte droogtijd dit ‘sponzen’ herhalen; dit geeft een fluweel-achtige uitstraling aan de wanden.

leemkerk3